Renæssance Fiske-bakelser med Romersk Sauce

bakfisk1

 Midt i juledagene skal der også være plads til nogle ujulede opskrifter. Denne ret lavede jeg tidligere i december og hører til i kategorierne for middelalder og Kjørmes knud (Kyndelmisse) i Vinterkøkkenet. Det er en meget fin opskrift og et værre miskmask af tidsaldre. Jeg tror dog stadig, den ville fungere som en forret til en Game of Thrones tema-aften. Fiskebakelserne er stærkt inspireret af en opskrift fra renæssancen og saucen er en adaption af en romersk fra det 1. århundrede. Den smager godt og er en lidt anderledes måde at spise fiskefrikadeller på.

Jeg spiste dem sammen med stuvet grønkål og pandekager, men de ville være ligeså gode som pålæg. Saucen er nemlig så sparsom i volume, at den lægger sig rundt om bakelserne uden at danne en sø omkring. Jeg har opdateret opskriften som 2 individuelle opskrifter, men jeg vil bestemt anbefale at spise dem sammen. 

[yumprint-recipe id=’12’]bakfisk2

[yumprint-recipe id=’13’]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s