Kofte Kebab

kebab1

Når man har sagt a, må man vel også sige b, så det er det, jeg vil gøre nu. I sidste uge bragte jeg en opskrift på spinatdip og nu skal i have en opskrift, i kan bruge dippen til. (det var meningen, at i skulle have haft opskriften i midten af sidste uge kort efter opskriften på spinatdippen, men den havde forputtet sig! og det tog mig lidt tid at finde den frem igen) Det er nemlig et stykke tid siden, jeg lavede dem sidst og den endelige opskrift har jeg engang nedfældet i en af mine notesbøger. For et rodehoved som mig kan notesbøger godt være farlige at finde igen…

I hvert fald er dette en opskrift på nogle små mellemøstlige frikadeller, som jeg har lavet til hjemmelavede pitabrød med jævne mellemrum i over 13 år nu. Den oprindelige opskrift er fra en af mine aller ældste kogebøger med retter og opskrifter fra alverdens lande. Kogebogen er efterhånden blevet ret så slidt og plettet, for det er en af mine bedste og mest brugte kogebøger. Dog ser jeg mig ofte nødsaget til at lave lidt om på opskrifter, når jeg kan komme til det – men det har jeg vist altid gjort, så maden blev tilpasset mine egne smagsløg 🙂 

Billedet her er flere år gammelt, så jeg er ikke helt sikker på, hvad det er, jeg spiste til af dressing og brød. Jeg ved dog, at jeg aldrig har gemt nogen af mine opskrifter på pitabrød, da de altid ender med at blive ultra tørre, så det er nok for det bedste. Jeg har dog set flere opskrifter på pitabrød, som jeg skal have forsøgt mig med – bl.a. opskriften fra proteinopskrifter.dk  og så har jeg også hørt, at strombolidej skulle fungere! Det må komme an på en prøve en dag. Her er i hvert fald min opskrift på kofte, som der ikke er noget i vejen med og en opskrift på en creme fraiche dressing, som ikke er den, der er afbilledet. Men den ser nogenlunde ens ud. 

Jeg har været rundt og søge på nettet efter opskrifter på creme fraiche dressing, da jeg er for nærig og doven til at gå ned i Netto og bare købe noget. Derudover har jeg ofte en masse skyr og yoghurt, som kan blive brugt til dressing uden større problemer. Jeg har taget udgangspunkt i blandt andet denne opskrift, men gjort den lidt nemmere. En dag skal jeg nok lade være med at snyde og prøve den rigtige opskrift, men det bliver ikke lige foreløbig, for snydeversionen er rigtig god og jeg kan bruge de ting, der allerede er i mit forrådskammer 🙂

Til at starte med får i i hvert fald en opskrift på dellerne:



 Kofte Kebab

½ kg. hakket lammekød (hvis du ikke kan få fat i hakket lammekød, eller ikke har penge til det, kan du udskifte halvdelen med oksekød)

1 tsk. salt

-det hakkede kød og saltet røres godt sammen, til kødet føles sejt.

3 spsk. hytteost

1 æg

½ bundt finthakket koriander

5 knuste hvidløgsfed

1 fintrevet løg

saft af ½ citron

½ frisk rød chili, finthakket

og en krydderiblanding af:

1 spsk. karry

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt paprika

1 knsp. kardemomme

1 knsp. gurkemeje

1 knsp. kanel

– røres grundigt i farsen, som derefter står i køleskabet ½ times tid. Farsen formes så til små frikadeller som enten steges på panden eller sættes i ovnen ved 175 grader i ca. 10 min. alt efter, hvor store du har lavet dem. 

Kofte kebaberne spises med fladbrød eller pitabrød, en god salat, chili og enten spinatdip eller en skyrdressing, som der kommer opskrift på her:



 

Skyrdressing/ Wannabe Creme fraiche dressing

4 store spsk. skyr

1 spsk. sød chilisauce

1 tsk. løgpulver

1 tsk. stødt ramsløg eller hvidløgspulver

salt, peber

– alle ingredienserne røres godt sammen og dressingen smages til med salt og peber.


 

kebab2

Advertisements

2 thoughts on “Kofte Kebab

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s