Teatime Porridge: Banana Foster Oatmeal/Zoatmeal

bananas foster zoats

Her kommer en ny opskrift på oatmealzoatmeal. Og endnu en opskrift hvor der er mulighed for at få brugt mere te i maden. 

Opskriften er inspireret af den amerikanske mississippi dessert Banana Foster, hvor varme karamelliserede bananer med rom bliver serveret over vaniljeis. Princippet er lidt det samme her, bananerne bliver bare serveret til en god grød og der er sparet lidt på sukkeret. 

Hvis du ikke er til grød, kan du bananerne også bruges til både is, pandekager eller ovenpå skyr.



Dadelkaramelsauce

20 friske dadler

3 dl. vand

2 dl. mælk

vanilje 

1-2 tsk.salt 

– dadlerne blendes godt sammen med de øvrige ingredienser. Saucen hældes derefter i en gryde og gives et kort opkog. Puttes i et rent glas og sættes i køleskabet, hvis det ikke skal bruges med det samme. Karamellen kan holde sig en uges tid i køleskabet. 



 Bananas Foster

2 bananer i skiver (skåret på den korte eller lange side, alt efter hvad du har lyst til. Bananerne skal være modne, men ikke overmodne, da de skal kunne holde formen under opvarmning.)

½ dl. dadelkaramelsauce

1 spsk. rom eller ½ tsk. romessens

vand

-karamelsauce hældes i bunden af en gryde og varmes op. Bananerne fordelen ovenpå. Låget lægges på gryden og retten simrer til bananerne er godt møre. Juster med vand undervejs, hvis bananerne er ved at brænde på.

3-4 spsk. hakkede pekannødder

– steges kortvarigt på en tør pande med lidt salt.

 serveres ovenpå zoats, paleogrød med banan eller almindelig havregrød af 3 dl. stærk te kogt med 1½ dl. havregryn og 2 spsk. hakkede pekannødder i ca. 5 min. 


bananas foster zoats2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s